WordPress Yazı Sürümleri Silme (Revisions) ve Optimizasyon Versiyon 2.10

soulmy WordPress 05.Eyl.2012 93 görüntülenme 0 yorum

wordpress yazi surumleri silme revisions ve optimizasyonBildiğiniz gibi Wordpress'te yazı yazarken belirli aralıklarla yazılarımız otomatik olarak kaydediliyor. Bu özellik, tarayıcı çökmesi, elektrik kesintisi gibi durumlarda çok işe yarıyor. Ama gel gelelim bu özellik yüzünden msql veritabanımız gün geçtikçe gereksiz yere büyüyor. Bu yüzden zaman zaman veritabanını hafifletmek gerekebilir.

Bugünkü yazımda yazı sürümlerinin nasıl silindiğini ve yazı sürümlerinin bir daha hiç otomatik kaydedilmemesini (veya kısmen kaydedilmesini) öğreteceğim. Ama bunun öncesinde her ihtimale karşı sitenizin tam bir yedeğini alın ve yedeğin sağlıklı bir şekilde çalıştığına emin olun.

Tüm Revisions'lar Nasıl Silinir?

Bunun için 2 tane seçeneğimiz var.

  • Better Delete Revision eklentisiyle silebilirsiniz.
  • Eklenti işi çocuk işi. Ben kendi işimi kendim görürüm diyenler ise phpmyadmin'den sql sorgusu olarak
DELETE FROM wp_posts WHERE post_type = "revision";

bunu yazmaları yeterli. Burada dikkat edilecek nokta şu: wp_posts yazan yer, varsayılan değerdir. Eğer sizin tablo ön ekiniz wp_ değilse ona göre bir düzenleme getirmelisiniz. mysql bilenler anlamıştır ne demek istediğimi. mysql bilmeyenler ise hiç kurcalamasın.

Revisions'lara İnce Ayar

Veritabınını hafiflettik. Bundan sonra Revisions'lar hiç kaydedilmemesini ise şu şekilde yapabilirsiniz. wp-config.php dosyasını açıp, sayfanın en başına (yani <?php den hemen sonra)

define('WP_POST_REVISIONS', false);
define('AUTOSAVE_INTERVAL', 120);

yazın. Buradaki ilk satırdaki false yazan yer, bir daha hiç revisions olmayacağını belirtiyor. Eğer false yerine bir sayı yazarsanız, yazdığınız sayı kadar revisions kaydedilmiş olur. Buradaki tercih size kalmış, İster false yazıp hiç revisions olmasın, ister 3 yazın en fazla 3 tane revisions kaydetsin. İkinci satırdaki 120 sayısı ise 120 saniyede bir otomatik kayıt yapılacağını belirtiyor. Burası da yine sizin tercihinize kalmış birşey.

Bu kodları yazarken dikkat edeceğiniz nokta şu: Bu kodlar wp-config.php dosyasının sonuna değil de başına eklemeniz gerekiyor. Aksi taktirde çalışmayacaktır.

Yorumlar

Bu yazıya yorum yapan ilk kişi sen ol.